lördag 16 oktober 2010

Boktips + utlottning av presentkort på Adlibris

Presentkortet är utdelat!

Kära bloggläsare,
idag har jag äran att presentera sex stycken utvalda Berlin-böcker på adlibris.com. Favoriterna är den fina och väldigt användbara notebook:en från Moleskine, guiden Berlin stadsdel för stadsdel och fantastiska Berlin på 8 kapitel

Jag lottar även ut ett presentkort på 100 kr att handla för på Adlibris! Med tanke på billiga priser och fraktfritt alternativ så kan man nog få ihop en liten bokhög.

För att vara med i utlottningen så lämna en kommentar där du berättar vad som är det bästa med Berlin! Måndagen den 25 oktober utser jag en vinnare och meddelar denne via e-post. (Tänk på att Adlibris endast skickar böcker inom Sverige.)

Vill du inte skriva din e-post i kommentaren går det bra att maila den till bloggen@bloggaiberlin.com.

Trevlig helg - lämna nu en kommentar!

16 kommentarer:

 1. Susanne O susanneohlsson@live.se16 oktober 2010 kl. 09:51

  Det bästa med Berlin är närheten till Naturen. Hela känslan att vara mitt inne i en storstad men sedan bara ta u-bahn till Tiergarten. Där slipper man undan storstads stress (om man nu vill det). Fast Berlin är i och för sig inte så stressigt överlag (tycker jag). Man tar dagen som den kommer, vilket är mycket bra :)

  SvaraRadera
 2. Byggnaderna är det jag tycker är bland det bästa med berlin, det finns så mycket varierande arkitektur. Och det finns väldigt få fula byggnader (vad jag såg)..

  SvaraRadera
 3. Det bästa med Berlin är att det inte bara går att välja en sak som är bäst utan det finns så många. Hela staden är underbar och bär på en otroligt intressant historia och en härlig kultur med ett blandat folk och underbara konstruktioner, som en utav mina stora favoriter, Die Gedächtniskirche! Som har allt som man kan tänka sig, den har historia, utseende och den är unik!
  Man lämnar inte staden oberörd & det är omöjligt att tröttna på staden eftersom den alltid bjuder på nya intressanta saker och upplevelser!
  Jag kan inte säga mer än att jag fullkomligt älskar Berlin!

  SvaraRadera
 4. För mig är Berlin en motsägelsernas stad. Där är en trafikstress som i få andra europeiska städer samtdigt som det är lugna gatan på gator och torg i övrigt. Berlin är också "vintage". där finns ett otal butiker som säljer och köper second hand. Jag tycker nog att staden är en av europas största pulsådror och man vill gärna vara först med det mesta.
  marianne.e2@spray.se

  SvaraRadera
 5. Berlin är människorna. Där kan du när du minst anar träffa på dottern till Honckers livläkare. Där kan du stöta på vänner från andra sidan jorden och snacka en liten stund. Berlin är staden där underklass-snobben går på samma sida av gatan som losers från överklassen samtidigt som teknomusiken renar din själ.
  Du kan alltså leva och dö i Berlin!
  GustafE

  SvaraRadera
 6. Spårvagnar, U-bahn, S-bahn. Finns inget bättre.

  SvaraRadera
 7. Vi var med klassen på skolresa till Berlin i våras i samband med att det var 20 år sedan muren revs förra hösten. Jag blev fascinerad av allt det vi fick se (Checkpoint Charlie, Judiska museet, Kähte-Kolwits museum, Brandenburger tor,Berlinmuren , Field of Stelae och massor av annat), så det jag tycker är bäst med Berlin är att allt är bevarat från historien. Istället för att försöka radera det hemska som Hitler gjorde mot judarna så har man bevarat minnen och rest monument för att världen aldrig någonsin ska glömma den grymmaste massförintelsen som någonsin genomförts..

  SvaraRadera
 8. Mitt på Kastanienallee ligger Babel. Gå in där en sommarkväll, beställ en Babel Teller och ta en öl ur kylskåpet. Dela bänk med några berlinbor på uteserveringen utanför och njut av enkel och supergod libanesisk snabbmat.
  En kväll på Babel sammanfattar det bästa med Berlin: enkel god mat som du inte ens kan hitta i Sverige, till priser du inte ens kan förstå som svensk, som kan sköljas ner med öl, dessutom en öppen stämning som gör att du inte behöver betala förrän du ätit upp och du kan dela bord och även prata med de som sitter bredvid.

  SvaraRadera
 9. Berlin stimulerar alla sinnen
  & ger massor av härliga kulturminnen.
  Som varande WW2 freak tycker jag staden är helt magnifik!

  SvaraRadera
 10. Det bästa är att hänga i Mauerpark en varm sommardag. Allt känns fritt och man kan lugnt strosa runt bland en massa egendesignade t-shirtar och gamla möbler. Efteråt kan man sätta sig med en öl på gräsplätten utanför Flohmarkten och lyssna till gatumusikanterna.

  sskonnbrink@hotmail.com

  SvaraRadera
 11. Det bästa med Berlin är att det är en perfekt stad om man bara vill komma bort ett tag - en vecka, eller två, eller bara en weekend... Att gå där och strosa runt bland de fina husen eller ta en tur till någon av se värdigheterna är så avkopplande och är ger ett perfekt tillfälle att tanka ny energi!

  /Disa

  SvaraRadera
 12. Det bästa med Berlin är att efter en helg då jag fått lyckan att strosa runt i och vila ögonen på så vackra städer som Amsterdam och Paris kommer tillbaka till min nyblivna hemstad och tänker just det, att jag kommit hem. Berlin kanske inte når upp till andra städers estetiska skönhet, men har en desto vackrare insida som får mig att känna mig hemma.

  Therese
  http://comewithmetoberlin.blogspot.com

  SvaraRadera
 13. Det bästa med Berlin - veganost som smälter på pizzor, vegan cupcakes, veganglass, ja ni fattar grejen - inte hungrig sur vegan en endaste minut.

  SvaraRadera
 14. Det bästa med Berlin är sevärdigheterna,mycke trevliga museum o god mat. Pluppelina@hotmail.com

  SvaraRadera
 15. Det bästa med Berlin är att jag äntligen får lön för mödan på alla tyskalektioner i skolan. Att kunna föra en konversation med en berlinare är ju helt fantastiskt.
  jeja_2000@hotmail.com

  SvaraRadera
 16. Pulsen, musiken, kulturen och magin - Berlinbloggens tävling kittlar fantasin. Berlin, vimlet, trafiken och drivet - allt i ett blir det ett minne för livet!

  kicki_m1@hotmail.com

  SvaraRadera