fredag 25 februari 2011

Tips på boende i Berlin

När jag åker till en storstad brukar jag föredra att hyra en lägenhet med allt som tillhör en sådan - fullt utrustat kök, vardagsrum och badrum. Det känns inte lika deppigt att hänga där om det skulle vara så att man behöver vara inne en stund. Sen gillar jag att handla mat i andra länder, leva lite som alla andra. I Berlin brukar lördagar bjuda på fina matmarknader här och var, men bara att gå på Kaiser's (typ ICA) känns ju lite exotiskt.

Många mailar frågor om boende i Berlin så jag tänkte tipsa om en sajt jag ramlade över precis, nämligen stayberlin.com. Tyvärr har jag inte själv bott i deras lägenheter men det ser onekligen fint och fräscht ut, och priserna tycker jag är rimliga. Har man barn anger man det när man bokar, så jag antar att de fixar det som behövs för de små. (Bilder från stayberlin.com)

Vill man bo lite häftigare, t. ex. i arkitektritade lägenheter kan man alltid kolla in miniloft.com - men då kostar det lite mer. (Bilder från Minilofts hemsida)
 

Senast bodde vi på Pensionat Absolut Berlin i Prenzlauer Berg. De har både rum och lägenheter till bra priser.

Det finns en uppsjö av den här typen av semesterboende i Berlin. Googla "Apartment-Hotel" eller "Ferienwohnung" så hittar ni säkert nåt som passar.

5 kommentarer:

 1. hej! googlade lite och hittade din berlinblogg. underbart. funderar själv på att flytta till berlin.
  jag har hittat den här sidan med boende:
  http://www.coming-home.org/suche_3.php

  vet du om det är nåt bra och seriöst?
  ska bokmärka din blogg, hoppas det är okej :)

  SvaraRadera
 2. Hej! Klart du får bokmärka :)
  Jag har inte hört om den sajten faktiskt, men det verkar vara ganska dyra lägenheter som förmedlas.

  För att hitta lägenhet billigt är nog WG-gesucht.de bäst, finns både kollektivbostäder och hela lägenheter som hyrs ut. Väldigt bra sida, och ett tips är att våga ringa annonsörerna!

  Även http://www.immobilienscout24.de är en bra sida för lägenhetssökande. Lycka till!

  SvaraRadera
 3. okej, bra tips! tack tack tack! :)

  SvaraRadera
 4. Hej,
  Jag hittade också din blogg när jag letade etter info om lägenheter i Berlin. Berlin är favoritstaden och vi funderar åtminstone på att göra en längre vistelse där om inte hitta ett andra boende för att kunna åka dit oftare.

  Roligt att se foton och läsa om allt du hittar på.

  SvaraRadera
 5. Tack för kommentaren och kul att du gillar bloggen. Tyvärr flyttar jag från Berlin nu i sommar och kommer inte blogga mkt mer från denna underbara stad. Lycka till med att hitta ett andra boende i Berlin, det borde inte vara så svårt! /Janniche

  SvaraRadera